Särkikylä

 

Alkusivu
Lajikkeet
Sertifioitu
Sijainti
Varaa, Tilaa
Kuvia
Lainalaskuri
Muuntimet
Särkikylä
Suku
Linkit

 

Särkikylä - sadan savun kylä
Kankaan talotPuupakan postilaatikotSärkikylän koulu


Särkikylä; Mikä, Missä, Millainen...

Särkikylä (Särkijärven kylä) on aktiivinen ja elinvoimainen kylä Evijärvellä. Varsinaisen Särkijärven alueen lisäksi kylään kuuluvat Evijärven rannassa olevat Tervaskankaan, Saukon ja Saaren taloryhmät sekä Pitkäsalo ja Sammaloja. Kylää on asutettu 1500-luvulta saakka. Kylän vanhimmat talot ovat Pykäri, Pesonen, Särkijärvi ja Nääs.
Kylän maisemaan kuuluvat pellot, metsät ja suot. Vaikka Särkijärven vesistöreitti on kuivattu, on kylässä vesistöäkin. Särkikylä rajoittuu Evijärveen pitkällä rantaviivalla. Särkikylän kalastusalue on Evijärven kalastusalueista suurin, 650 hehtaaria.

Elinkeinoista maanviljelys on ainakin maisemaa hallitsevin, mutta kylässä on myös paljon muuta yritystoimintaa. Tuotteina maailmalle matkaavat mm. matot, turkikset, kaislatyöt, hunaja, hirsitalot ja erilaiset puutuotteet.
Palveluja tuottavat metalli-, elektroniikka ja LVI-alan yritykset, maanrakennus- ja kuljetuspalvelut, maalaus- ja rengasliikkeet, suunnittelutoimisto, hierojat, metsäkoneet ja kaivurit.
Kylässä asuu myös paljon ns vieraalla töissä kulkevia, joko kunnan keskustassa, lähikunnissa tai kauempana  ns. reppuhommissa kulkevia. Kylän keskustasta on hyvä pikitieyhteys kaikkien lähikuntien suuntiin.

Harrastustoiminta on vireää. Kyläläisistä löytyy kuvataiteilijoita, valokuvaajia, kädentaitajia ja musiikin tekijöitä. Innostuneen talkootyön voimin kunnostettiin kylään kylätalo vanhasta työväentalosta. Kylätalo tarjoaa hyvät puitteet harrastustoiminnalle ja se toimii sopivana paikkana juhlille, kokouksille ja tapahtumille.
Keskellä kylää ovat kylän kaksi keskeisintä kohdetta: koulu ja kylätalo. Luonto sekä iloiset, osaavat ja osallistuvat kyläläiset ovat Särkikylän vahvuus. Kylä elää voimakkaasti tätä päivää, mutta tuntee myös menneisyytensä. Kylän yksi voimannäyttö on myös oma kyläkirja. Särkikylällä on vahvat juuret ja uskoa tulevaisuuteen.


Särkikylän kylätalo palvelee tapahtumien, kokousten ja juhlien pitopaikkana.